Trouwen in de tuin

Jouw bruiloft in de tuin plannen

Wat heb je nodig om je bruiloft goed te plannen?

Het is veel voorkomend, je wordt ten huwelijk gevraagd en bent met je hoofd in de zevende hemel. Je hebt er zoveel zin in, want dit wordt de mooiste dag van jullie leven. Het aanzoek is gedaan en de eerste stap is gezet. Nu zul je samen keuzes moeten gaan maken, veel keuzes. Deze keuzes hebben invloed op het verloop van jullie mooiste dag van het jaar. Honderden vragen zullen de revue passeren. Hoe maak je de juiste keuzes?

Stress is niet nodig, je bruiloft kan in één telefoontje worden geregeld. Bij Versleijen partyverhuur in Venray hebben we al vele malen toekomstige echtparen mogen ondersteunen in het verzorgen van hun mooie dag.

Samen zetten we puntjes om de I, zorgen we dat echt aan alles, maar dan ook echt aan alles is gedacht en weten we zeker dat je een heerlijke dag tegenmoet gaat.

Wil je direct ontzorgt worden, neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken of wij jouw dag in de juiste banen kunnen leiden. Wil je graag de benodigde stappen doorlopen of gebruik maken van onze checklist, bekijk dit artikel, help jezelf op weg naar een vliegende (bruiloft) start.

Stappenplan voor het organiseren van je bruiloft in de tuin

  • Ga op zoek naar de perfecte locatie in de tuin om te trouwen
  • Kies jouw meest geschikte trouwtent(en)
  • Zitten en hangen op een bruiloft
  • Drinken tijdens een huwelijk
  • Eten tijdens uw bruiloft
  • De juiste bruiloft muziek
  • Verlichting voor op je huwelijk
  • De bruiloft decoratie als kers op de taart
  • Vaak vergeten bij de bruiloft
  • Help, dit wordt me te veel! 

Ga op zoek naar de perfecte locatie in de tuin om te trouwen

Het eerste waar je aan moet denken bij bruiloft plannen is het zoeken van een geschikte locatie. De kans dat je niet hoeft te zoeken is aanwezig, veel toekomstige echtparen weten al ruim van tevoren waar ze graag willen trouwen. Het kan de achtertuin zijn van je beste vriend, de ruime achtertuin van de schoonouders, je eigen huis of eventueel zul je de buren lief aan moeten kijken.

Hoe dan ook, zorg ervoor dat je een locatie kiest die tot je verbeelding spreekt, die in volle bloei staat op de dag zelf en die voldoende ruimte biedt voor al je gasten tijdens de trouwerij. Als je hier al rekening mee houdt weet je dat je foto's er spectaculair uitkomen en alle gasten voldoende ruimte hebben wanneer jij gaat trouwen in eigen tuin.

Tjakka, de locatie hebben we te pakken, echter zit er een grote MAAR aan je locatie. Niet iedere locatie kan benoemd worden tot een trouwlocatie voor je bruiloft. Trouwen is nog altijd een officiële gebeurtenis waarbij een samenwerking met de gemeente een verplichting is. Afhankelijk van de gemeente waarin je gewenste trouwlocatie zich bevindt is het mogelijk om de locatie te benoemen als officiële trouwlocatie.

Neem contact op met de desbetreffende gemeente of maak gebruik van de zoekmachine van google door in te voeren 'benoemen trouwlocatie > (naam gemeente). Gemeentes verstrekken eerlijke en duidelijke informatie over de mogelijkheid om een locatie te benoemen.

We hebben onze eerste checklist items afgetikt en kunnen door naar het regelen van de trouwerij in de tuin.

#1. Een geschikte trouwtent of meerdere trouwtenten

De perfecte trouwtent moet voldoen aan een aantal eisen. Er moet per persoon voldoende ruimte zijn, hij moet ik de tuin passen en hij moet vooral in jullie smaak zijn. Er zijn honderden tenten beschikbaar voor een bruiloft. De juiste tent moet tegen een stootje kunnen, 100% waterdicht zijn en alles kunnen overdekken.

Naast een trouwtent kan het erg speciaal uitzien om er de juiste parasols bij te plaatsen. Verschillende parasols verdeeld over de trouwlocatie geven een zomerse tint en bieden vergelijkbare bescherming als een tent.

Denk bij het huren van een trouwtent ook aan de vloer in de tent. Een tent heeft van zichzelf geen vloer waardoor je gasten direct op de grond zullen staan. Ga na het vinden van een tent op zoek naar de juiste vloer en eventueel een vloerbedekking voor de vloer.

Partytenten voor trouwerijtentvloer voor tent huwelijk

Via Versleijen zijn er verschillende trouwtenten die u kunt huren die perfect aansluiten bij de perfecte trouwerij in de achtertuin. 

#2. Zitten en hangen op een bruiloft

Flexible setting

Op je checklist trouwen horen de zit en sta mogelijkheden voor de dag zelf. Wanneer er tijdens de ceremonie gezeten wordt of wanneer en een trouwdiner in de tuin is zullen je gasten het waarderen wanneer ze kunnen zitten. Zorg ervoor dat er voldoende zitplaatsen zijn en combineer deze met staplaatsen. Wanneer je de ceremonie in dezelfde tent houdt als het feest is het slim om voor een indeling te kiezen waarbij de statafels aan de zijkant van de tent op worden gesteld en de stoelen in het midden. De stoelen die je huurt moeten inklapbaar zijn en makkelijk om op te ruimen. Hierdoor creëer je een flexibele indeling en kan er na de ceremonie direct ruimte worden gemaakt voor het diner of eventueel al voor het feest.

Tafels

Maak voor het diner gebruikt van inklapbare tafels vanwege dezelfde reden als de klapstoeltjes. De inklapbare tafels bieden de juiste oplossing voor het trouwdiner en kunnen hierna ruimte maken voor het trouwfeest.

Extra comfort

Willen jullie de staplaatsen nog comfortabeler maken dan kun je er eventueel hoge stoelen of barkrukken plaatsen. Hierdoor creëer je plekken waar jullie gasten zowel staand als zittend aan plaats kunnen nemen. Bekijk de opties en de producten die je bij Versleijen kunt huren voor je perfecte dag.

Finishing touch

We hebben goed nagedacht over de benodigde stoelen, krukken en tafels. Nu nog de juiste sfeer pakken. Met de aankleding van het meubilair krijgt je indeling een ziel en komt het geheel tot leven. Maak gebruik van tafelrokken, tafelkleden en servetten om jouw mastiek op orde te hebben

TIP: Het juiste aantal gasten dat gaat zitten tijdens een ceremonie kan het beste exact kloppen met het aantal stoelen, dit geeft het mooiste beeld. Dezelfde regel geldt voor het diner. Hoeveel gasten jullie hebben tijdens jullie trouwdag kan het beste van tevoren exact uit worden geteld.

Stoelen voor bruiloft ceremonie hurenStatafels huren voor bruiloftstatafel hoezen huren

 

#3. Drinken tijdens het huwelijk

Wanneer je je gasten hebt ontvangen op de grote dag, iedereen er heel leuk uitziet en binnen is, zullen je gasten snel dorstig worden. Als echte weddingplanner heb je hier al over nagedacht en heb je de koffie al op standby staan. Als alle gasten de gehele dag koffie zouden drinken zou je planning voor de drank tijdens de bruiloft een makkie zijn. Echter zal er gevarieerd en uitgebreid geborreld worden tijdens de dag. Zorg er daarom voor dat je de juiste items huurt voor tijdens de bruiloft. Denk hierbij aan het volgende:

Bar

Zorg voor een bar, dit creëert een duidelijk punt waar je gasten drank kunnen halen. Het zorgt ervoor dat alle dranken en tevens je bieren georganiseerd zijn op één plaats. Je gasten weten precies waar ze heen kunnen wanneer ze dorstig worden. Het wordt op bruiloftsfeesten zeer gewaardeerd wanneer er tapbier aanwezig is. Ga voor een bar inclusief tap of neem er een extra tap bij om er zeker van te zijn dat jouw gasten van het beste bier kunnen genieten.

tapbier fustbier trouwerij tappen Tapbier voor op je bruiloft

Drank

Maak gebruik van het drankassortiment van Versleijen en zorg ervoor dat je een gevarieerd drankaanbod hebt. Omdat je bruiloft verdeeld is over de gehele dag zal er gevarieerd gedronken worden. Zoals aangegeven zal er bij binnenkomst vaak koffie gedronken worden. Hierna wordt er gebruik gemaakt van frisdranken en zullen de eerste biertjes uit de tap vloeien. Zorg ervoor dat je niets tekort komt en ga voor een uitgebreid drankassortiment.

bier voor op je trouwerijwijn voor bruiloft drankassortimentfrisdrank voor huwelijk drankassortiment

Glaswerk

Glaswerk behoort tot de decoratie van je bruiloft. Mooi glaswerk maakt je goed uitgedokterde styling van de tuin af. Maak gebruik van mooi glaswerk dat past bij het drankje dat erin geserveerd wordt. Zorg voor champagneflutes wanneer er op jullie als kersvers stel geproost wordt. Zorg voor nette frisdrank glazen, wijnglazen en denk aan bierglazen. Dit zijn de belangrijkste glazen om rekening mee te houden tijdens je bruiloft in de tuin. Denk ook aan de iets minder gebruikte glazen zoals bijvoorbeeld je theeglazen.

frisdrank glazen huren voor op bruiloftbierglazen huren voor bruiloft feestwijnglazen huren voor huwelijk

Koelingen

Uiteraard smaakt al je drank het lekkerst wanneer het koud geserveerd wordt. Echter zijn er weinig mensen die voldoende koelruimte hebben voor zeg +/- 150 gasten. Om deze reden is het verstandig om te kijken naar verschillende koelmogelijkheden. Grote koelkasten bieden een uitkomst voor het koel houden van je drank, ook buffet koelkasten zijn een oplossing om bijvoorbeeld onder een bar te schuiven. Denk er bij koelingen ook aan dat deze wellicht eten koud moeten houden. Neem dit mee wanneer je nadenkt over de hoeveelheid koelkasten die je wilt huren voor jouw bruiloft.

Vriezer huren voor huwelijk in de tuinkoelkasten huren voor feest tuin bruiloftbuffet koelkast bar koeling huren voor trouwerij

Koffiezet apparatuur

Voor een grote groep gasten is het een goed idee om vooruit te plannen. Zorg ervoor dat je de juiste apparatuur hebt voor het zetten van koffie en thee. Dit zorgt ervoor dat je op de dag zelf voldoende tijd hebt voor de bruiloft zelf. Er zijn verschillende apparaten verkrijgbaar die ervoor zorgen dat je ruim op tijd de koffie klaar hebt voor je gasten.

koffiezet apparaat huren trouwenkoffie kopjes huren voor huwelijkbenodigdheden voor koffie zetten huren bruiloft

#4. Eten tijdens uw bruiloft

Welke ideeën jullie samen ook hebben verzonnen voor de bruiloft, een aantal basiselementen heb je nodig altijd nodig voor het bruiloft diner in de achtertuin. Denk hierbij aan de borden waar je gasten van kunnen eten en het bestek waarmee ze kunnen eten. Wellicht heb je voldoende borden liggen maar hoogst waarschijnlijk zul je wat bestek en een aantal borden bij moeten huren. Wil je iets extra's voor je decoratie tijdens het diner dan kun je denken aan bijvoorbeeld water karaffen of mooie schalen waar het diner op geserveerd kan worden.

schalen decoratie bruiloftwater karaffen voor je bruiloft schenkkan huren bestek voor bruiloft eigen tuin

Tip: Hoe leuk is het om een barbecue te organiseren tijdens je bruiloft. Een barbecue in de tuin zorgt voor een luchtige en informele sfeer en kan makkelijk geserveerd worden aan een grote groep gasten. Zorg ervoor dat je een grillmaster hebt die de barbecue items verzorgd. Vul het buffet aan met salades, fruit en overige items die je lekker vindt.

barbecues huren voor in de tuin feest

 

#5. De juiste bruiloft muziek

De keuze voor de muziek is natuurlijk helemaal aan jullie als vers bruidspaar. Kom met een paar originele platen en originele ideeën en de muziek zal je dag alleen maar verrijken. Zorg ervoor dat je de installatie voor de muziek op orde hebt. Met het juiste systeem voor de muziek zullen je gekozen klanken nog iets zuiverder uit de speakers komen en zal jullie trouwfeest eerder op gang komen. 

huren professionele geluidsset trouwen

#6. Verlichting voor op je huwelijk

We zijn een heel eind, we hebben ons feest al redelijk geregeld. We zijn alleen nog zoekende naar de juiste sfeer voor de bruiloft. Verlichting is meer dan een peer die aanspringt wanneer je de schakelaar omzet. De keuze in verlichting kan van grote invloed zijn op de sfeer die op jouw bruiloft hangt. De juiste verlichting zorgt voor een make up van de sfeer. Alles ziet er net iets beter uit in het juiste licht. Je kunt kiezen voor prikkabels, lichtnetten of bijvoorbeeld LED-bars. Wil je graag direct of indirect licht. Dit kan per locatie verschillen. Bekijk je locatie goed, wat zijn de hotspots waar belangrijke events plaatsvinden? Waar is licht een praktische oplossing (bijvoorbeeld bij de bar, fietsenstalling, weg naar het toilet)? Maak hier je keuzes in en zorg dat de verlichting zorgt voor de juiste sfeer. Dit geldt voor overdag en 's avonds in de tuin.

led verlichting huren voor in tuinschijnwerpers huren voor op je bruiloftprikkabels huren voor je feest bruiloft

 

#7. De bruiloft decoratie als kers op de taart

Verlichting op point, we hebben bijna alles staan in de eigen tuin. Nu nog de bruiloft versiering om er zeker van te zijn dat we de juiste sfeer te pakken hebben. De sfeer, jullie sfeer maken doe je met de decoratie in de tuin. Je kunt voor verschillende looks gaan. Het belangrijkste is dat jullie een keuze maken in de stijl en hier volledig voor gaan. Wanneer je een duidelijk thema hebt kun je dit heb beste naar buiten laten komen. Ga bijvoorbeeld voor een festival thema, een 80's thema of een vintage thema. Alles is mogelijk omdat het jullie feestje in de tuin is.

fruitkisten decoractie trouwen eigen tuintapijten huren voor bruiloft decoratie

#8. Vaak vergeten bij de bruiloft

Er zijn altijd dingetjes die je vergeet of simpelweg niet aan denkt. Een bruiloft in je eigen tuin doen je natuurlijk iedere week. Mooie producten voor de oww ja items zijn bijvoorbeeld de garderobe. Zorg ervoor dat iedereen zijn mooie colbert of jas op kan hangen zodat er uitbundig gedanst kan worden op de dansvloer.

Bij oww ja items hoort ook de stroomvoorziening. Heb je genoeg power in het huis of moet je hiervoor een aggregaat aanschaffen. Denk ook eens aan de verlengkabels om alles te voorzien van stroom. De meest voorkomende oww ja items voor een gemiddelde bruiloft in de eigen tuin zijn.

 

#9. Help, dit wordt me te veel!

Dit zijn de juiste stappen voor het regelen van de perfecte bruiloft in de tuin. Met deze stappen zijn jullie klaar om geheel ontzorgt en is een bruiloft draaiboek niet meer nodig. Wil je deze en meer mogelijkheden graag met ons bespreken, neem gerust contact met ons op via 0478 225 001info@partyverhuur-venray.nlcontactformulier of stuur gewoon een appje.

We zullen jullie verder adviseren en samen kijken hoe we het beste aan jullie wensen kunnen voldoen. Voor bruiloft spullen huren zit je bij Versleijen in Venray op het juiste adres.

Contactformulier